Jul 3, 2011

Alert ! Penggunaan Pos Ekspress Di 'Hadkan'

assalamualaikum

dah lame tak conteng belog. kalau bab nak mengarut, melalut, no 1. hehe. okey, BC nak bagitawu yang BC tak nak gunekan pos ekspress untuk penghantaran barang kraf. ini disebabkan oleh, pihak pos (M) dah mengetatkan peraturan.

diorang nak dokumen sahaja yang dipos menggunakan sampul pos ekspress. kalau dorang tengok sampul tu gelembung gelembung macam bukan dokumen (padahal memang bukan pon :p) dorang tak kan poskan sampul tu kepada si penerima. sampul tersebut akan dipulangkan semula kepada si penghantar.

jadi, akan ade salah 1 pihak yang akan mengalami kerugian. tak gitu ? ;)

so, untuk mengelakkan daripada perkara ini terjadi, BC dah putuskan, sebarang PEMBELIAN BERKAITAN HANDMADE, BC nak korang pakai pos laju. lagipon, lebih selamat. pos ekspress dihadkan untuk barang yang kecik kecik, comel, tak kembung dan yang berkaitan. kalau korang nak jugak pakai pos ekspress, then posmen pulangkan balik sampul tu kat BC, BC akan mintak korang add payment untuk pos laju pulak. korang nak macam tu ?

so, better korang pakai pos laju ea. jangan degil taw. cubit kang ;DD

okey itu sahaja.


with love, BC Crew.


. thanks for reading and ziarah-ing .

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...